Utöver att visa upp spel och tjänster under sin E3-presentation passar Microsoft också på att avtäcka version två av spelkontrollen Wireless Elite Controller. Den första versionen erbjuder Xbox- och PC-spelare en mer anpassningsbar spelkontroll, och version två ska ytterligare finjustera upplevelsen.

XboxEliteWireless1.jpg
XboxEliteWireless11.jpg
XboxEliteWireless13.jpg
XboxEliteWireless5.jpg
XboxEliteWireless6.jpg

En av de stora förändringarna som sker är att den nya Elite-kontrollen inte längre använder utbytbara AA-batterier. Istället används här ett inbyggt uppladdningsbart batteri, som enligt uppgift ska ge 40 timmar användning på en laddning. Batteriet ska också kunna laddas med en laddarstation som kan kopplas loss.

XboxEliteWireless3.jpg
XboxEliteWireless2.jpg
XboxEliteWireless8.jpg
XboxEliteWireless9.jpg

Kontrollen ansluter till konsolen eller datorn via Bluetooth, och har inbyggt stöd för tre kontrollprofiler med tillhörande LED-lampor på kontrollen. De analoga spakarna har justerats för att ge bättre precision, och användaren ska själv kunna justera spakarnas motstånd via medföljande verktyg.

Axelknapparna (LT och RT) har fått kortare avtryckar-längd för snabbare reaktionsförmåga och ny mönstrad yta. Kontrollen ska också ge bättre grepp tack vare ett nytt gummibaserat material som går från handgreppens övre sida till deras baksida.

Xbox Elite Wireless Series 2 kommer finnas tillgänglig på alla marknader där Xbox One säljs från och med 4 november 2019. Priset blir 2 199 kronor inklusive moms, och kontrollen kan förbokas på den officiella Xbox-sidan nu.

► Läs allt om E3 via taggen #e3-2019

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!