Många lustiga samarbeten, designval och produktplaceringar har inträffat i hårdvaruvärlden, men frågan är om KFC:s satsning på en "konsol" inte tar priset. I en humorosande tweet menar bolaget nämligen att "konsolkrigen är över" – samtidigt som bolaget i själva verket sjösätter en NUC-baserad PC med design inspirerad av dess (i USA) oumbärliga hinkar av friterad kyckling.

Ingen mindre än Cooler Master står för byggandet, vilket bolaget själva på produktsidan rättfärdigar med orden "we're wired different". Chassit i sig huserar en Intel NUC 9 Extreme samt grafik från Nvidia signerad Asus, något som enligt KFC och Cooler Master innebär stöd för VR, ray tracing, "240 FPS med uppdateringsfrekvensen 240 Hz", samt 4K-stöd. Grafikdelen namnges inte, men Videocardz påpekar att kortet har en DVI-utgång – något som saknas i "Ampere"-generationens kort.

KFConsole har därtill en funktion som är minst sagt unik, vid namn Chicken Chamber. Av ritningarna att döma är Chicken Chamber inte en plats dit du flyr när du får stryk i Call of Duty, utan ett dedikerat fack i chassit för att hålla din friterade kyckling varm under spelsessioner med hjälp av systemets värme. Vilka åtgärder som vidtagits för att hindra smulor och fett i hårdvaran uppges inte.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Inte bara Cooler Master, Intel och Asus har bidragit till projektet, även Seagate är inblandade med en lagringslösning. Här saknas förvisso festliga marknadsföringstermer, men lagringen uppgår till respektabla dubbla 1 TB-enheter SSD i Barracuda-serien över NVM Express-protokollet.

Hur, när och varför KFConsole blir tillgänglig, samt till vilket pris, uppges inte. Upplevelsen lovas dock vara finger clickin' good.

Kan du tänka dig en KFConsole, eller väntar du på något med högre prestanda utan referenser till konsolspelande istället?