Tidigare i veckan publicerade Microsoft på sin applikationsbutik Store ett startdatum för betatestet av Diablo II: Resurrected. Då angavs den 17 augusti för alla med "early access" som förhandsbokat, ett datum som nu visar sig inte stämma när Blizzard går ut officiellt med dagen att ringa in i almanackan.

Diablo-ii-beta.jpg

Den som förhandsbokat spelet kan redan nu på fredag den 13 augusti klockan 19:00 återvända till Rogue Encampment i den fiktiva världen Sanctuary. Det mer exklusiva betatestet avslutas den 16 augusti och följs upp av ett öppet den 20 augusti klockan 19:00, vilken sedan avslutas två dagar senare den 22 augusti. Betatestet släpps till alla plattformar med undantag för Nintendo Switch.

Likt vårens alpha-test blir även betatestet begränsat till spelets två första delar, Act I och Act II. Act III, Act IV och Act V blir tillgängliga först när spelet lanseras. De tidigare tre klasserna Amazon, Sorceress och Barbarian får nu även sällskap av Paladin och Druid. Necromancer och Assassin blir tillgängliga först när spelet släpps skarpt.

Diablo II: Resurrected lanseras skarpt den 23 september till plattformarna PC/Windows, Microsoft Xbox One, Xbox Series S/X, Sony Playstation 4 (Pro) och Playstation 5.

Diablo II: Resurrected är här – återvänd till helvetet 20 år senare