Av en händelse har Apple för vana att lansera en ny generation Iphone ungefär samma tid varje år. Detta för att den som har ett abonnemang ska kunna teckna ett nytt med en ny telefon samtidigt som det gamla löper ut. Vanan trogen blir det därför ett evenemang i mitten av september, där många mobila nyheter är att vänta.

Att Apple den 14 september lanserar en ny generation av Iphone är praktiskt taget garanterat. Bland nyheterna talas det om en skärm med en mindre flärp upptill och att Apple lägger till "Promotion", vilket innebär en uppdateringsfrekvens om 120 Hz. På designfronten talas det om nya placeringar för de bakre kamerorna och totalt väntas fyra nya modeller – Iphone 13 Pro Max, Iphone 13 Pro. Iphone 13 och Iphone 13 Mini.

Utöver telefonerna pekar mycket mot att Apple släpper den smarta klockan Watch Series 7. Klockan väntas få en helt ny design med en större och platt skärm. En annan nyhet som tros vara på agendan är nya true wireless-hörlurarna Airpods 3, vilka ska få en design liknande påkostade Airpods Pro men utan utbytbara öronpluggar.

Utöver ny mobil hårdvara är ny tillhörande mjukvara att vänta i form av IOS 15 och Watch OS 8.

Direktsändningen går av stapeln klockan 19:00 svensk tid och kan följas via Apples webbsida.