Med trådlösa tekniker anpassade för låg fördröjning, har trådlösa spelmöss de senaste åren äntrat scenen som ett kapabelt alternativ för den som är trött på kablage. Logitech var tidigt ute med låglatenskommunikation och varumärket Lightspeed, som förkroppsligas av en USB-ansluten mottagare och möss i flera olika pris- och prestandaklasser.

Trådlöst ljud håller däremot ofta kvar i mångsidiga Bluetooth, men nu lyfter Logitech på locket till ett headset som levereras med både Lightspeed och Bluetooth. Produkten heter G435 och särskiljer sig från produktkategorin genom extra låg vikt, avsaknad av mikrofonarm och kulörta färger för den hugade. Prismässigt landar produkten kring 800 kronor.

G435 väger in på blott 165 gram och konstruktionen består av plast, med öronkuddar av tyg och minnesskum. Under kåporna syns högtalarelement med diameter om 40 millimeter, vid sidan av batterier som enligt specifikation räcker till 18 timmars användning. På vänster kåpa finns knappar för att justera volymen, starta headsetet och för att stänga av mikrofonen. Som nämnt saknas mikrofonarm och ersättarna är två mikrofoner belägna i kåporna, som enligt Logitech tydligt kan fånga användarens röst och minska bakgrundsbrus.

G435 all knappar.PNG
G435 svart.PNG
G435 vit.PNG
G435 blå.PNG

På den vänstra kåpan är också en USB Type-C-anslutning belägen, vilken används till laddning med den medföljande USB Type-C till Type-A-kabel. Lightspeed-mottagaren som levereras med lurarna matchar produktens färgschema och ansluts till USB Type-A på datorsidan. G435 fungerar med alla enheter som är utrustade med Bluetooth, medan Lightspeed stödjer PC/Windows, Mac-datorer samt Playstation 4 och Playstation 5. Räckvidden specificeras till 10 meter oavsett anslutningstyp.

Logitech slår på stora trumman för att G435 kvalar in koldioxidneutral genom klimatkompensation och delvis återvunnen plast, men även för att produkten dyker upp i butik senare i september. Färgmässigt kommer headsetet dels i svart utförande med gula knappar och kablar, dels i en vit och grå-blå kombination. Det mest utstickande alternativet blandar klarblått med skrikrosa och lila.

Är dina hörlurar vid datorn trådlösa? Vilken modell använder du, och vad tycker du om den?