Robotteknikstudenten Ken Pillonel har spenderat månader på att göra det Apple själva är väldigt negativt inställda till, nämligen byta ut bolagets proprietära Lightning-port och utrustat en Iphone med USB Type-C. Den första fungerande prototypen färdigställdes i oktober i år auktioneras ut på Ebay. I skrivande stund är budgivningen uppe i dryga 34 000 kronor med åtta dagar kvar.

För den som känner sig äventyrlig och har en Iphone samt tid att avvara har Pillonel dessutom tillgängliggjort instruktioner för allmänheten att beskåda. På Pillonels Github finns de initiala ritningar han utvecklat och använt sig av att hämta gratis. Ritningarna är inte helt kompletta, Pillonel tydliggör dock att instruktionerna fullbordas först när auktionen på den första prototypen avslutas.

EU vill som bekant påtvinga kontaktdonet USB Type-C på alla mobiltelefoner som saluförs i unionen i ett försök att minska mängden elskrot och underlätta för användare. I samband med detta vill de också se en standardisering av snabbladdningsteknik. Träder förslaget i kraft kan alla Apples nya telefoner behöva likna Pillonels kreation i framtiden.