Det är bara några månader sedan streamingtjänsten HBO Max introducerades i Sverige, som ersättare till kritiserade HBO Nordic och med tillägg av material från Warner Bros, Cartoon Network och DC Comics. På sikt ser dock även den nya plattformen ut att stå inför ännu en omdaning, då Warner Media går samman med Discovery.

I dagarna röstade Discoverys aktieägare för att godkänna förvärvet av Warner Media, en affär på 43 miljarder dollar. Warner Media ägs för närvarande av AT&T och ska efter förvärvet slås samman till en separat gren under namnet "Warner Bros. Discovery". Enligt Discoverys finanschef Gunnar Wiedenfels är den långsiktiga planen att även slå samman de två streamingtjänsterna HBO Max och Discovery Plus till en gemensam ny plattform.

Exakt vad detta innebär för de som redan abonnerar på någon av streamingtjänsterna framgår inte. Till Aftonbladet svarar HBO Max svenska presskontakt Karin Larsdotter att Discoverys och Warner Media planeras slå samman i början av 2022 års andra kvartal, men att de i nuläget varken kan kommentera eller spekulera i vad som sker efter det. Hon meddelar även att bolaget ska informera kunder om utvecklingen i ett senare skede.

I samband med lanseringen i Norden utlovade HBO Max en rejält rabatterad månadsavgift, där användare som skaffade tjänsten inom ett visst datum lovats 50 procent rabatt på aktuell avgift "livet ut". Huruvida sådana erbjudanden kan tänkas kvarstå efter en sammanslagning återstår att se.