Nästan två år har gått sedan Google lanserade vidareutvecklingen av Chromecast, som gick under det matiga namnet Chromecast med Google TV. Istället för att endast erbjuda möjlighet att casta från mobiltelefon eller dator kommer nya Chromecast-enheten med Android-baserade Google TV, vilket ger användare tillgång till ett smart TV-gränssnitt med möjlighet att installera applikationer av olika slag.

Sedan släppet har enheten varit förhållandevis svårtillgänglig i Sverige, till följd av att enheten inte officiellt lanserades i Norden. Användare har dock kunnat importera enheten från andra länder alternativt köpa grå-importerade enheter. Google överraskar nu genom att släppa enheten själva via sin webbutik, vilket gör det betydligt lättare för intresserade att lägga vantarna på nya Chromecast via officiella kanaler.

Chromecast med Google TV har en maximal upplösning på 4K med 60 Hz uppdateringsfrekvens och stöd för HDR-standarderna Dolby Vision, HDR10 och HDR10+. När det kommer till ljud har enheten stöd för Dolby Digital, Dolby Digital Plus och Dolby Atmos. Precis som tidigare Chromecast-enheter kan enheten kopplas upp mot användares nätverk via wifi eller nätverkskabel.

Spekulanter kan vända sig till Googles butikssida för att lägga en förbeställning. Priset ligger på 769 kronor och leverans av nya Chromecast ska ske mot slutet av juni.