Inkognitoflikar i Chrome är användbara av flera olika anledningar, bland annat för att minska spårning av användare samt se till att sidor inte sparas i historiken. Under de senaste åren har användare av Chrome på mobiler, både Android och IOS, fått möjligheten att låsa inkognitoflikar bakom biometri. Funktionen har dock varit dold i menyn för experimentella funktioner. Med en ny uppdatering blir den tillgänglig för samtliga och det är nu enklare att hålla inkognitoflikar extra hemliga.

Den nya biometriupplåsningen låter användare surfa runt med inkognitoflikar precis som vanligt. När du lämnar fliken behöver du identifiera dig med ansikte, fingeravtryck eller pinkod varje gång du återvänder till inkognitofliken. Om du inte kan identifiera dig blir rutan grå och det är inte möjligt att se vad fliken har att erbjuda.

Chrome-Incognito-fingerprint-Android-2.jpg

Funktionen rullar ut successivt och det kan dröja upp till någon vecka innan inställningen dyker upp. När den är på plats behöver du klicka dig till inställningar i Chrome, gå till "Integritet & säkerhet"-fliken och aktivera "lås inkognito-flikar". När detta är gjort kan ingen annan än du se vad som händer och sker i de hemliga flikarna. Har du inte inställningen i menyn kan du aktivera den manuellt via flags-menyn i mobilen.

Vad använder du ikognito-läget för?