I samband med lanseringen av Intel Arc "Alchemist" tågade Acer in som ny partnertillverkare med Arc A770 Predator Bifrost, som blev ett av bolagets första renodlade diskreta grafikkort. Under Computex bekräftades att de utökar satsningen som AMD-partner och nu introduceras det första tillskottet i form av Radeon RX 7600 Predator Bifrost.

Grafikkortet har letat sig ut via Acers taiwanesiska webbsida, där bilderna visar samma okonventionella kylarlösning som det Bifrost-märkta Arc-grafikkortet. Det betyder en något uppseendeväckande kombination av både axial- och radialfläkt i samma paket.

birofst2.jpg

Precis som till Arc A770 kombinerar Bifrost-kylaren radial- och axialfläkt.

bifrost.jpg

Precis som till Arc A770 kombinerar Bifrost-kylaren radial- och axialfläkt.

IntelARC-2.jpg

Intel Arc A770 Predator Bifrost skiljer sig med vit fläkt och lite annorlunda design över radialfläkten.

Baserat på det yttre ser det ut att vara en nära identisk kylare, men med något mer polerad design. För Radeon RX 7600 byter fläktbladen färg från vitt till svart och kylarkåpans design kring radialfläkten är något annorlunda. Det är därtill en strömkontakt mindre, eftersom RX 7600 nöjer sig med en ensam 8-pinnars PCI Express.

Utöver exotisk kylare går det att välja antingen med eller utan fabriksöverklockning, där OC-modellen får spelfrekvens på 2 320 MHz samt boostfrekvens upp till 2 725 MHz, ställt mot originalets 2 250 respektive 2 655 MHz. Prislappen landar cirka 3 500 kronor inklusive moms, vilket är inom ramen för AMD:s riktpris. Huruvida grafikkortet letar sig till Norden återstår att se.

Källa: Computerbase, Acer