I september släppte Apple Iphone 15-familjen med USB Type-C, en förväntad nyhet då EU gjort det till lag för alla mobiltelefoner. Samtidigt passade företaget på att uppdatera laddetuiet till Airpods Pro och har senare även släppt Ipad-tillbehöret Pencil i ny version med den moderna kontakten.

Under natten till tisdagen lanserade Apple en ny uppsättning Mac-modeller. Som väntat är en av dessa Imac, som fortfarande bara hade M1-kretsen och inte hade uppdaterats på över två år. Den nya modellen drivs av M3-kretsen, men är i övrigt sig lik. Det inkluderar tillbehören: Musen Magic Mouse, tangentbordet Magic Keyboard (med och utan Touch ID) och styrplattan Magic Trackpad.

Alla tre tillbehör behåller den gamla Lightning-kontakten som tidigare, och Apple inkluderar därför en kabel med Lightning i ena änden och USB Type-C i andra.

Utöver de tre tillbehören sitter Lightning numera bara kvar i laddetuierna till Airpods (tredje generationen) och Powerbeats Pro, Airpods Max, Ipad (9:e generationen) samt Iphone SE. Övriga Iphone- och Ipad-modeller och ovan nämnda tillbehör har alla övergått till USB Type-C.