Under året har mängden rykten kring Nintendo Switch 2 ökat ordentligt, men Nintendo har avfärdat ryktena och sagt att det är bara bluff och båg. Oavsett Nintendos ovilja att prata om nya konsolen verkar företaget göra sig redo för lansering då nya rykten pekar på släpp tidigt 2024.

Lanseringsfönstret kommer från den pålitliga tech-läckaren Ravengus som skriver att lansering sker i början av 2024. Om det blir i början av kalenderåret eller räkenskapsåret, vilket för Nintendo börjar i april 2024, är dock okänt. Oavsett verkar Nintendo vilja fortsätta hålla locket på kring information om Switch-uppföljaren, men Nintendo-chefen Shuntaro Furukawa har indikerat att det inte kommer dröja lång tid över huvud taget mellan avtäckning och lansering.

Vidare ryktas det om att nästa Switch kommer utrustas med en OLED-panel från Samsung och att företagen har inlett någon form av förhandling. Precis som med nuvarande Switch väntas uppföljaren finnas tillgänglig i två format varav den dyrare modellen försetts med OLED-panel, medan den billigare kör en LCD.

När det kommer till rykten är det förstås värt att ta informationen med en stor nypa salt och samma gäller med denna nya information. Oavsett sanningshalt verkar Nintendo sikta på lansering 2024, men om det sker i början eller slutet på året återstår att se.

Läs mer om Nintendo Switch 2: