Senare i år väntas Intel lansera Arrow Lake, den femtonde generationen Core-processorer för stationära konsumentdatorer och den första med nya Core Ultra-varumärket och LGA-1851-sockel.

Efter förra veckans läckta dokument från Intel är X-kontot Yuuki_ans tillbaka med nya uppgifter om de kommande processorerna och den tillhörande plattformen, rapporterar WCCF Tech. Den här gången handlar det om nya detaljer om externa anslutningar, där Arrow Lake också ser ut göra ett stort språng. Processorerna ser nämligen ut att bli först ut med Thunderbolt 5, den nya PCI-Express 4.0-baserade versionen av Thunderbolt som bland annat stödjer upp till 120 Gbit/s total bandbredd inklusive video, och upp till 64 Gbit/s för PCI-Express-tunneln.

I dokumenten som Yuuki_ans har publicerat ingår diagram som visar hur den nya kontrollerkretsen för Thunderbolt 5, Barlow Ridge, är kopplad med fyra PCI-Express 4.0-banor till processorn. Barlow Ridge-kretsen har också stöd för upp till tre Displayport 2.1-signaler från grafikkort.

Techpowerup rapporterar samtidigt om en detalj som slank förbi många i de dokument Yuuki_ans delade förra veckan. Det ser nämligen ut som att Intel kan ta bort stödet för Hyper-Threading – två logiska trådar per fysisk processorkärna. Det kan i så fall leda till sänkt prestanda i vissa multitrådade arbetsuppgifter, men kan å andra sidan höja processorernas spelprestanda.