Apple har skickat ut en varning till Iphone-användare i 92 länder om att de kan utsatts för ett spionprogram som försöker komma åt användares Apple-ID. Vilka länder det gäller, samt hur många användare som berörs har Apple inte offentliggjort.

Attacken är sannolikt riktad mot dig specifikt på grund av vem du är eller vad du gör. Trots att det aldrig är möjligt att vara helt säker vid upptäckten av sådana attacker har Apple förtroende i denna varning – snälla ta den på allvar. – Apple

Det är inte första gången som Apple skickar ut en varning av den här typen. Sedan 2021 har teknikjätten skickat ut liknande varningar för spionprogram i sammanlagt 150 länder och sker oftast när politiska val närmar sig.

Om du har fått en varning om spionprogram från Apple rekommenderar bolaget att du slår på låst läge och vänder dig till tekniska experter för assistans. Apple rekommenderar alla användare att uppdatera till den senaste IOS-mjukvaran, undvika att klicka på länkar skickade från okända avsändare och använda tvåstegsautentisering.