Det är smidigt att alltid ha tillgång till semesterbilderna, viktiga dokument och nödvändiga kattbilder, men det finns flera sätt att nå samma resultat. Molntjänster är en variant, medan en NAS-lösning ger större kontroll över filerna och därtill fler funktioner. Qnap satsar stort på just extra funktioner och på detta tema startade företaget i slutet av maj en tävling för SweClockers medlemmar.

Qnap TS253D.jpg

I prispotten återfinns tävlingens kärna som är NAS-enheten TS-253D; en kompakt modell med plats för dubbla 3,5-tumshårddiskar. Utstickande är de dubbla inbyggda 2,5 Gbps-anslutningarna för Ethernet, vilka paras med en fyrakärnig Intel Celeron-processor och en plats för instickskort. Med denna ges utrymme för blixtsnabb M.2-lagring eller Ethernet på 10 Gbps – uppgraderingar som kan förgylla tillvaron på olika sätt, och nu sätts guldkant på sommaren hos vinnaren @Kaputnik.

I med internetsladd i hårddisken så fixar Qnap resten i blixtens fart. De är bara att göra rätt kommandorörelse och slinka in rätt väg, så är backup redan gjord innan man hunnit blinka. Vad ska man då göra med all extra tid man får när backup och snapshots inte tar en semestervecka? 😁 Sola å bada med barnen så klart! Givetvis uppkopplad till TS-253D hela tiden för backup av semestern.

Utöver att svara rätt på de fyra TS-253D-kopplade frågorna, besvarar vinnaren också utslagsfrågan om hur en snabb NAS kan förbättra vardagen. Med komiska referenser till det odödliga uttalande som förklarade 1177 Vårdguidens säkerhetsproblem, berättar @Kaputnik att snabb säkerhetskopiering lämnar tid för somriga aktiviteter och möjlighet att direkt mata NAS-enheten med material från dessa.

SweClockers och Qnap önskar vinnaren ett stort grattis, men passar även på att tacka alla tävlande för fyndiga, välgrundade och välskrivna bidrag till utslagsfrågan!

Sponsras av Qnap

qnap_logo.PNG

Denna artikel produceras i samarbete med Qnap som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.