Överklockning och strömförbrukning

Phenom II X6 1090T är en "Black Edition"-processor, vilket betyder att den levereras med en upplåst multipel. Detta gör givetvis livet lättare för oss när det kommer till överklockning. Vi ser till att hålla oss inom rimliga spänningsförhållanden då det rör sig om ett luftkylt system, i det här fallet av en Zalman CNPS 9900.

overclock.jpg

Efter att ha hittat en stabil multipel finjusterades bussen upp ett par snäpp för att ge oss en slutgiltig klockfrekvens på 4 094 MHz vid spänningen 1.52 V. En ökning på cirka 900 MHz kändes godkänt på en sexkärnig processor som var kyld av luft.

Resultaten som uppvisades efter överklockningen var inte helt illa. Nästan 25 procent bättre prestanda kunde utvinnas i de flesta av testprogrammen.

Strömförbrukning

Även om ingen krympning har skett i tillverkningsprocessen till Phenom X6, ska AMD har arbetat väldigt mycket med att hålla strömförbrukningen nere trots de extra kärnorna.

Phenom II X6 uppvisar mycket fina siffror när det kommer till strömförbrukning. I jämförelse med sin fyrkärniga föregångare förbrukar den förvånansvärt ett par watt mindre, vilket är ganska imponerande för en processor med sex kärnor.