Slutsats

IMG_1826.jpg

Många har varit nyfikna på hur Ace of Sweden kan sälja högt specificerade nätdelar till oförskämt låga priser. Nu får vi reda på svaret. Fyra nätdelar ur Raw Deal Plus Rev.2-serien testades i SweClockers labb och samtliga havererade. Två av dessa tog dessutom med sig huvudsäkringen i lokalen, vilket inte är ett gott tecken för de komponenter som är anslutna till enheten.

Ace of Sweden uppger fantasisiffror i nätdelarnas specifikationer. En konsument måste kunna lita på tillverkarens siffror, och i detta fall är de inte ens i närheten av verkligheten.

Doften av bränd elektronik

Undantaget är nätaggregatet ur serien Outburst som levererar vad som står på etiketten. Även här trixar Ace of Sweden med specifikationerna och marknadsför 480 W (peak), en bit ifrån den verkliga kontinuerliga uteffekten på 430 W. Verkningsgraden vid full belastning är dessutom under all kritik.

Kontentan av det hela är att det inte finns någon magi bakom Ace of Swedens billiga nätaggregat. Bara falska förhoppningar och doften av bränd elektronik.

Modell

Lägsta pris

Ace Raw Deal Plus Rev.2 420 W

Ace Raw Deal Plus Rev.2 460 W

Ace Raw Deal Plus Rev.2 620 W

Ace Outburst M 480 W

Fotnot
Ace of Sweden kommenterar recensionen.