Slutsats

IMG_6757.jpg

Att bedöma ett tangentbord helt objektivt är nästintill omöjligt, då personliga preferenser alltid kommer att färga omdömet. Qpad MK-80 Pro är en ytterst gedigen modell som känns väldigt trevlig att skriva på. Tangentbordets avskalade yttre med minimalt antal snabbknappar är något som tilltalar mig mycket samtidigt som anslutningar för USB-enheter samt headset finns för den som vill ha det. Bakgrundsbelysningen är ett trevligt tillskott för den som sitter i mörkret och tack vare den ställbara ljusstyrkan bör alla kunna hitta ett läge som passar dem.

Mitt största aber med MK-80 Pro är dock de blåa Cherry-brytarna som Qpad har valt att använda sig av. När det kommer till att skriva mängder av text eller kod är dessa brytare helt oslagbara. De ger en otroligt skön feedback vid varje nedslag samtidigt som det tillfredställande klick-ljudet ekar i rummet. Detta tangentbord är dock byggt med gamers i åtanke och här är min personliga åsikt att de svarta Cherry-brytarna passar bättre. Feedbacken och klick-ljudet blir snarare mer irriterande än fördelaktigt under långa spelsessioner i mitt tycke. Detta är som sagt en högst personlig åsikt, men jag skulle definitivt rekommendera att pröva på detta tangentbord innan ett eventuellt köp görs.

Sist men inte minst har vi prislappen. MK-80 Pro har en rekommenderat pris på cirka 1 300 kr, en inte helt oanselig summa för ett tangentbord. Det finns helt klart billigare modeller att välja bland ute på marknaden, inte minst sådana med mekaniska brytare. I slutändan är det upp till var och en om funktioner som bakgrundsbelysning och anslutningsmöljigheter är värt det extra påslaget.

Fördelar:

  • Kvalitativt bygge

  • Oerhört skönt att skriva på

  • Effektiv bakgrundsbelysning

Nackdelar:

  • Priset

  • Blå Cherry MX bör provas innan köp