Test: Spelprestanda

Mätningar av 3D-prestanda består av två delar. I den första står det syntetiska testet 3DMark i fokus för att ge en mer generell överblick av grafikprestandan.
Del två består av tre förhållandevis moderna speltitlar: Bioshock: Infinite, Civilization V och The Elder Scrolls V: Skyrim som testas i olika inställningar.

3dmark_0004_3dmark-cloud-gate-screenshot-3.jpg
3dmark-fire-strike-screenshot-1.jpg

Syntetiskt: 3DMark

På pappret är den enda skillnaden mellan Intel Atom Z3740 och Z3745 att den sistnämnda har en GPU-del vars maximala klockfrekvens är runt 100 MHz högre. Det är dock fortfarande fyra beräkningsenheter av Intels arkitektur Gen7, så det handlar knappast om några revolutionerande framsteg i grafikprestanda.

Den högre klockfrekvensen gör att Acer Aspire Switch 10 handlar marginellt före tidigare Atom-utrustade surfplattor som Dell Venue 11 Pro och Asus Transformer Book T100. Det går däremot inte räkna med att några spel som inte gick att spela på de modellerna kommer fungera bättre på Aspire Switch 10.

Av ovannämnda anledning utförs inte nya speltester utan redaktionen hänvisar till resultaten från vårens recension av Dell Venue 11 Pro, där en handfull lättdrivna spel testades. Det som kan väntas i spelväg är att samtliga titlar i Windows Store bör fungera klanderfritt, och att man får välja speltitlar på annat håll med omsorg.

Exempel på ett spel undertecknad investerat flera timmar i tillsammans med Aspire Switch 10 är Blizzards kortspel Heartstone. Spelet fungerar med inställningarna på Medium, men det märks att flytet i spelet inte är särskilt bra. Nedskruvat till lägsta är flytet genast mycket mer behagligt för ögat.