Sammanfattande tankar

Total War-seriens signum är stora fältslag med tusentals eller tiotusentals enheter. Resultatet är titlar som för sin tid alltid varit relativt tungdrivna även för påkostade datorer, och färska Attila är inget undantag.

Spelet med grafikmotorn Warscape pressar sommardatorn till max, och inte heller med byte till mer påkostade grafikkort går det att hålla reglagen i topp. Det handlar inte bara om tung grafik, av allt att döma tar även den överklockade processorn stopp vid relativt låg bildfrekvens.

total-war-attila-2.jpg

Det ska dock åter nämnas att SweClockers testar en förhandsversion av Total War: Attila där ytterligare finslip kan tillkomma. Samtidigt ligger lanseringen endast en vecka bort, vilket gör att det knappast lär handla om omvälvande underverk.

Till syvende och sist följer Attila seriens trend med höga hårdvarukrav och gott om objekt på skärmen. Förhoppningsvis finns det dock möjlighet till ytterligare optimeringar för bättre flyt och mer konsekvent bildfrekvens.

Total War: Attila lanseras den 17 februari till plattformen PC/Windows. Varken AMD eller Nvidia förbereder några skräddarsydda drivrutiner, utan hänvisar till de normala uppdateringarna med kommande mjukvara.