Det har varit radiotystnad från många av de stora teknikbolagen de senaste veckorna, dels till följd av julen, dels för spara på krutet inför 2022 års upplaga av Consumer Electronics Show – CES. CES 2022 blir tyvärr inte den storslagna nystarten för fysiska mässor, eftersom flera av de största aktörerna väljer att blåsa av den planerade närvaron. Bland dessa syns Microsoft, Intel och AMD.

AMD och Intel är kanske de som har mest att bjuda på för den som är nyfiken på hårdvaran som komma skall, information som delas den 4 januari. Rykten talar för att Intel visar "Alder Lake" för bärbara och de första Arc "Alchemist"-grafikkorten. Klockan 16:00 svensk tid kliver AMD upp på scenen och nu meddelar Nvidia att de äntrar rampljuset en timme senare.

Nvidias direktsända presentation är stämplad med "Geforce RTX" och således kommer grafikkort för spelande att stå på agendan. Detta kommer inte som någon överraskning, efter att rykteskarusellen i månader talat om ett gäng uppdaterade RTX 3000-kort. Det handlar dels om det bästa av det bästa, i form av RTX 3090 Ti, samt RTX 3080 och RTX 3070 Ti med extra minne. Därtill talar uppgifter för att instegssegmentet utökas med RTX 3050 för stationära datorer.

► Läs alla artiklar från #CES-2022

Den som är intresserad av grafikkort av det enklare slaget lär behöva vara på tårna, eftersom Radeon RX 6500 XT och RX 6400 är två produkter som kan komma att visas under AMD:s framläggning. AMD:s största nyheter väntas dock ligga på processorsidan, med ett smakprov av Zen 4-arkitekturen vid sidan av Ryzen 5000 Refresh-serien som använder staplat L3-cacheminne för bättre prestanda.

Läs mer om grafikkort: