I snart 25 år har SweClockers varit den naturliga mötesplatsen för Sveriges nördar som älskar datorer, hårdvara och teknik. En stor del av SweClockers är forumet, med alla intressanta och hjälpsamma trådar, men lika viktig är förstasidan där redaktionen pumpar ut nyheter, tester och reportage om det senaste i teknikvärlden.

Nu söker SweClockers förstärkning i form av frilansskribenter! Älskar du att vara del av vår gemenskap på SweClockers, andas du datorhårdvara och drömmer om framtida lanseringar? Som frilansskribent jobbar du med redaktionen, skriver om de senaste nyheterna och får ta del av vad som sker bakom kulisserna.

Vi söker dig som:

  • Har kunskaper om och intresse för datorer, hårdvara och teknik

  • Är duktig på att uttrycka dig i skrift och är väl bevandrad i det svenska och engelska språket

  • Vill utvecklas och tar till dig av feedback

Grymt, men inget krav, om du även:

  • Redan är en aktiv medlem på SweClockers forum

  • Har tidigare erfarenhet från liknande skrivande

Viktigast är att du är en eldsjäl som brinner för hårdvara, komponenter och vill förmedla dina kunskaper vidare till andra. Du gillar också att interagera med vårt community, vilket sker med en ömsesidig respekt.

Hur mycket tid du lägger på uppdraget är till stor del upp till dig, vi har ingen tilltänkt högsta- eller lägstanivå. Långsiktigt finns det gott om möjligheter att prova på både stora och små projekt. Sök gärna oavsett om du är extra intresserad av att bevaka ett särskilt ämne, eller för att du är sugen på ett spännande extraknäck.

Lön och tillträde

Frilansposition med snarast möjliga tillträde. Ersättning efter överenskommelse. Kontorslokaler finns i centrala Stockholm på Östermalm.

Är det dig vi söker? Gör så här!

Skicka in din ansökan till frilans@sweclockers.com med ämnesraden "Frilans SweClockers". Där beskriver du dig själv, ditt nörderi i livet, din relation till SweClockers och eventuell erfarenhet av liknande arbete. Har du producerat texter i andra sammanhang kan du med fördel skicka med några smakprov.

Verkar du intressant går vi tillsammans vidare med ett konkret arbetsprov. Du är givetvis välkommen att redan i första mailet skicka in en kortare nyhetstext för att visa på dina färdigheter! Vi tar löpande emot ansökningar och håller ständigt ett öga på både kontaktmeddelanden och mail.