Vid tillkännagivandet av Xbox One talade sig Microsofts spelchefer varma om den nya spelkontrollen, som är en vidareutveckling av den omåttligt populära modellen från Xbox 360. Under spelmässan E3 passar bolaget på att avtäcka en ny variant med utbytbara delar.

Ledorden för Xbox Elite Wireless Controller är anpassningsbarhet, precision och bättre kontroll vid spelande. På undersidan finns plats för fyra "paddlar", vilka gör det möjligt att utföra invecklade manövrar som att hoppa, sikta och skjuta, utan att behöva förflytta tummen från styrspaken till styrkorset.

Över paddlarna finns två Hair Trigger Locks, en på varje sida, vilka kan användas för att välja att skjuta snabbare vid varje nedtryckning eller att stoppa efter varje avfyrat skott. Knapparnas beteende går att ställa in i en särskild app för Xbox One och Windows 10, där det också är möjligt att ändra funktion för spelkontrollens övriga knappar och de nya paddlarna efter egna preferenser.

Hårdvaru- och mjukvarumässiga konfigurationsmöjligheter är inte det enda som gör att Xbox Elite Wireless Controller sticker ut från mängden. Underdelen är av rombmönstrat gummi för ett bättre grepp och många av detaljerna är i rostfritt stål för bättre hållbarhet.

De valfria paddlarna ackompanjeras av tre uppsättningar styrspakar i varierande höjd och ytterligare två styrkors – allting utbytbart av användaren själv. Därtill ingår en USB till Micro USB-kabel för laddning och en väska tillika fodral.

Microsofts nya spelkontroll når butik i oktober och det till ett saftigt pris på hela 149,99 dollar, motsvarande cirka 1 550 kronor inklusive moms.