Sedan lanseringen av Nvidias nya grafikkort i Geforce RTX 2000-serien har många väntat på de första spelen med stöd för ray tracing, vilket är en av de stora nyheterna med grafikkorten. Mycket tydde på att Shadow of the Tomb Raider skulle bli först med detta, men nyligen meddelade Nvidia att det istället blir Battlefield V.

Som utlovat släpps nu en uppdatering för Battlefield V inför lanseringen av Deluxe-versionen av spelet. Uppdateringen är på 1,56 GB och introducerar stöd för Nvidias RTX-teknik och därmed även ray tracing. Tekniken bidrar till mer realistisk grafik, där ljuskällor reflekteras på ett realistiskt sätt på ytor i miljön runt spelaren.

För att utnyttja RTX krävs den senaste uppdateringen till Windows 10, med versionsnummer 1809. Den började nyligen rullas ut till användare på nytt och introducerar officiellt stöd för grafikgränssnittet DirectX Raytracing, vilket är ett krav för ray tracing i spel.

Förutom ray tracing kommer uppdateringen med en lång rad ändringar när det kommer till exempelvis vapen och fordon. Främst handlar det om diverse balansrelaterade ändringar, där bland annat skadan på vissa vapen justerats. Uppdateringen till Battlefield V släpps den 14 november klockan 10:00 svensk tid och bör nu finnas tillgänglig för samtliga spelare.

Har du ett Geforce RTX-kort och har testat ray tracing i Battlefield V? Dela med dig av dina upplevelser i kommentarerna!