Mängden förstapersonsskjutare på marknaden är många, men vissa lyckas ta sig igenom bruset och nå ut till en stor skara spelare. Ett av dessa är Gearbox spel Borderlands, som lanserades år 2009 och stack ut med sin unika grafiska stil och fokus på spelande tillsammans med andra i en stor värld med skruvade karaktärer.

Sedan den senaste delen Borderlands: The Pre-Sequel har fans väntat på en ny del i serien. Efter att ha antytt om ett avtäckande under årets PAX East-mässa avtäcker nu Gearbox den första delen i spelserien på nästan fem år – Borderlands 3. Några detaljer om själva spelet ges inte, men trailern visar miljöer och karaktärer som direkt känns igen från tidigare delar.

Allt tyder på att det återigen handlar om ett co-op-fokuserat spel, med kreativa vapen och varierade miljöer. I trailern syns allt ifrån vidsträckta ökenmiljöer till stora städer och vad som kan antas vara spelets antagonister. Gearbox utlovar även över en miljard olika vapen som står till spelarens förfogande.

Förutom Borderlands 3 passar Gearbox på att avtäcka en nyversion av originalspelet, med namnet Borderlands: Game of the Year Edition. Den kommer med uppdaterad grafik, nya vapen samt alla fyra expansioner inkluderade. Spelet släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One den 3 april.

Gällande Borderlands nämns inget lanseringsdatum, men utvecklaren berättar att fler detaljer avslöjas den 3 april. De nämner även att år 2019 är "Borderlands år", vilket tyder på att även uppföljaren släpps någon gång under året.

Ser du fram emot Borderlands 3? Varför/varför inte? Diskutera i kommentarstråden!