Red Dead Redemption var en av 2010 största titlar och västernspelet etablerade en ny storserie hos Rockstar Games, som dessförinnan mest varit kända för Grand Theft Auto-spelen. Med Red Dead Redemption 2 växte spelupplevelsen på alla håll, såväl tekniskt som innehållsmässigt.

RDR2_PC.jpg

Gemensamt för de båda Red Dead Redemption-spelen är att de varit exklusiva för konsolplattformarna, där Red Dead Redemption 2 lanserades för Playstation 4 och Xbox One. En PC-version har varit hett efterfrågad, men Rockstar har varit tysta i frågan. Nu har en forummedlem i det officiella Grand Theft Auto-forumet lyckats gräva fram information ur spelkoden som avslöjar inställningsalternativ för PC.

Forummedlemmen har gått igenom stora mängder kod och lyckats utvinna kodstycken som beskriver bland annat inställningar för bilduppdatering, texturkvalitet, kantutjämning och referenser till både DirectX 11 och 12. Andra delar av koden refererar till inställningar för skärmar.

RDR2_kod1.jpg
RDR2_kod2.jpg

Tillsammans med inställningarna för uppdateringsfrekvens antyder detta att spelet ska kunna användas med fler typer av skärmkonfigurationer än de TV-apparater som konsolversionerna riktar sig mot. Detta följer ett annat avslöjande i Grand Theft Auto-forumet för en månad sedan ,där spelets kompanjon-applikation för mobila plattformar också refererade till DirectX 12-stöd.

Detta är starka tecken på att en PC-version av Red Dead Redemption 2 är på väg. När en sådan version dyker upp är däremot oklart. Med Grand Theft Auto V lanserade Rockstar Games spelet till Playstation 3 och Xbox 360, för att några år senare lansera en uppdaterad variant för Playstation 4 och Xbox One, vilka den efterföljande PC-versionen baserades på.

Om Rockstar Games väljer samma strategi för Red Dead Redemption 2 kan spelet släppas i en uppdaterad version för nästa Playstation och Xbox Scarlett, vilka båda två släpps i slutet av år 2020. Om så är fallet kan en PC-version vara mer än ett år bort. Red Dead Redemption 2 släpptes hösten 2018.

Läs mer om Red Dead Redemption 2:

I butiken: SweClockers Wireframe No. 1

Ingen mindre än Simon "Laine" Laine står för designen av den första produkten i SweClockers nya kollektion Wireframe. Stilsäker t-shirt i begränsad upplaga. Endast förbokning!

Köp här!