AMD:s Ryzen 3000-serie mottogs med öppna armar av såväl kritiker som slutanvändare, med hög energieffektivitet och imponerande prestandaförbättringar per klockfrekvens. Allt var dock inte guld och gröna skogar, då oslipade BIOS orsakade problem. Bland dessa märktes inställningar som inte verkställdes, låg startspänning till minnet och ett Destiny 2 som inte gick att starta.

AMD fortsatte dock att putsa på kontrollfunktionerna som kollektivt kallas AGESA, vilka moderkortstillverkarna baserar sin BIOS-mjukvara på. Senare uppdateringar löste problemet med Destiny 2, men på grund av bristfälligt testande fick dessa dras tillbaka en gång innan de slutligen släpptes.

amd-2.jpg

Nu avslöjar MSI att en större uppdatering till AMD:s mikrokod är på gång, där över 100 förbättringar står på menyn. I en presentation på Youtube talar företaget om att de snart får tillgång till AGESA 1004. Därefter ska MSI anpassa sina BIOS till den nya mikrokoden, innan de når slutkund.

Diskutera aktuella problem och lösningar för Ryzen 3000 i forumet

Några större detaljer kring förbättringarna avslöjas inte, men det ska inte enbart röra sig om buggfixar. Istället kommer mycket fokus ligga på nya funktioner och förbättringar, där AMD bland annat talat om en överklockningsmeny som är mer konsekvent mellan moderkortstillverkare.

Uppdateringen ska dyka upp under november månad, men tidiga beta-versioner kan mycket väl släppas innan dess.

Källa: Planet3dnow

Har du en AMD Ryzen-processor av senare snitt, och hur tycker du isåfall att de senare BIOS-versionerna fungerar? Diskutera lösningar och problem i kommentarstråden!