Anrika Bioward gjorde succé under åren 2007–2012 med Mass Effect-trilogin, men lyckades inte vinna spelarnas hjärtan med Andromeda som kom några år senare. Som svar på detta blev en remaster av den ursprungliga trilogin officiell under hösten 2020. Nu släpper spelutvecklaren mer information om spelet och bland de första att ta del av detta är spelsajten FZ.

Mass-Effect-1.jpg
Mass-Effect-2.jpg
Mass-Effect-3.jpg
Mass-Effect-4.jpg

Nyutgåvan av trilogin heter Mass Effect Legendary Edition och är en så kallad remaster, vilket innebär att Bioware inte utvecklat spelen från grunden. Istället har trion moderniserats med högupplösta okomprimerade texturer, bättre ljussättning och skuggor, snabbare laddningstider, stöd för 4K UHD-upplösning och HDR. Därutöver tillkommer på PC-sidan även officiellt stöd för skärmformatet 21:9, handkontroller och DirectX 11.

Därtill har Bioware arbetat med spelmekaniska förbättringar. Ettan vars gränssnitt ofta beskrivs som mindre bra har förändrats från grunden och är nu i linje med resten av trilogin. Strider och utforskande har också moderniserats – saker som sikte, kontroll över ditt party och hur de beter sig i världen ska vara bättre. Även förbättrad makohantering och kamera märks bland nyheterna.

Mass-Effect-5.jpg
Mass-Effect-6.jpg
Mass-Effect-7.jpg
Mass-Effect-8.jpg

Mass Effect Legendary Edition släpps den 14 maj till PC/Windows via Steam och Origin. Spelet blir samma datum även tillgängligt för Xbox One (S/X) och Playstation 4 (Pro), där framåtkompatibilitet även gör att det går att spela på senaste Xbox Series S/X och Playstation 5.

Ser du fram emot en nostalgitripp av sällan skådat slag i spelvärlden? Har du med detta semestern planerad i sommar?