I en värld av växande prislappar på flaggskeppsmodeller av telefoner är Xiaomi genom sitt varumärke Poco något av en motvikt. Bolaget har förvisso telefoner under eget namn som kan räknas som dyrbara, till exempel nyligen lanserade Mi 11, som kombinerar processorn Snapdragon 888 med 8 GB primärminne och en armada lösningar för foto och film till prislappen 8 500 kronor.

Nu meddelar bolaget att de följer upp lanseringen av Mi 11 med Poco F3 – en telefon för knappt halva priset. Bolagets svenska pressmeddelande positionerar modellen som "värstingen", där produktens prestanda och systemkretsen Snapdragon 870 5G åsyftas. Poco F3 erbjuds i två konfigurationer sett till minne – 6/128 GB samt 8/256 GB, med rekommenderade prislappar om cirka 3 500 respektive 4 000 kronor.

pocof3-black.png
pocof3-blue.png
pocof3-white.png

Skärmstorleken är 6,67 tum, där uppdateringsfrekvensen är 120 Hz. Skärmpanelen är av AMOLED-typ med en maximal ljusstyrka om 1 300 nits, med stöd för HDR10+. Därtill har den Gorilla Glass 5-täckta panelen en inmatningsfrekvens, touch sampling rate, om 360 Hz. Telefonens totala tjocklek uppges till 7,8 millimeter, samtidigt som vikten är 196 gram.

Även mer avancerade fotografer kommer sannolikt finna Poco F3 och dess alternativ godkända – huvudkameran på 48 megapixel har en bländaröppning om f/1,9 och flankeras av en 119-gradig vidvinkelglugg kopplad till en sensor med upplösningen 8 megapixel med bländare f/2,2. Därtill finns en dedikerad "telemakro"-kamera med autofokus i spannet 3–7 centimeter, här är upplösningen 5 megapixel och bländarens maximala öppning är f/2,4.

Enligt pressmeddelandet får Poco F3 även "sin kraft från 4,520 mAh (typ)-batteriet som kan laddas upp blixtsnabbt tack vare tekniken Middle Middle Tab (MMT), som leder elektrisk ström till enheten mer effektivt". Förutom att innehålla typ ett batteri med elektrisk ström klarar enheten snabbladdning om 33 watt – vilket enligt tillverkaren möjliggör full laddning av ett batteri på 52 minuter.

Poco F3 blir tillgänglig i tre färger vid namn Arctic White, Night Black samt Deep Ocean Blue inom kort, utan att exakta datum specificeras.

Vad anser du vara ett vettigt pris för en mobiltelefon? Diskutera i forumet!