När Windows 10 lanserades under 2015 var det tänkt att bli den sista regelrätta nyversionen av Windows. Tillsammans med Windows Update var tanken att istället regelbundet uppdatera operativsystemet. Så blev inte riktigt fallet, då Windows 10 har precis fått ett bäst-före-datum satt till år 2025 samtidigt som en version av Windows 11 letat sig ut på webben.

Eftersom att Windows 10 var tänkt att bli den absolut sista Windows-versionen erbjöds användare från Windows 7 och uppåt en gratis uppgradering till det nya operativsystemet. Microsoft har inte uttalat sig kring hur det kan tänkas bli med Windows 11, då operativsystemet officiellt inte lanserats ännu. Får man tro sajten Windowslatest ser det dock ut att bli en gratis uppdatering igen, även för de som fortfarande sitter kvar på Windows 7.

Windows-11-free-upgrade.jpg

I den läckta versionen av Windows 11 återfinns konfigurationsfiler som antyder att användare med en giltig licens av Windows 7, 8 eller 8.1 får gratis uppgradering genom Windows Update. Enligt Windowslatest gäller den fria uppgraderingen även för användare av Windows 10.

Värt att notera är dock att den version där informationen återfinns inte är en färdig eller officiell version. Microsoft väntas avtäcka Windows 11 under sitt event den 24 juni och innan det får någon skarp lansering kan mycket hinna förändras.

Läs mer om Windows 11: