Den hårda och ständigt ökande konkurrensen inom skärmmarknaden har under senare år utvecklat utbudet ordentligt, som nu närmast svämmar över med valmöjligheter sett till både pris och funktion. Något som blir allt vanligare är ultrabreda format, där skärmarna som namnet avslöjar växer på bredden.

Nu tar japanska skärmtillverkaren Elsonic vara på trenden, fast omvänt. Den något udda skärmen Elsonic EK-MD088 mäter in på totalt 8,8 tum med upplösningen 420 × 1 920 pixlar. Detta ger det oortodoxa bildformatet 7:32 och modellen går närmast att beskriva som ultrahög. Även med skärmens utfällbara ställ inräknat är den inte mer än 248 millimeter hög och tar upp en yta om endast 78 × 21 millimeter.

listing-4.jpg

Det är således ingen bjässe och skärmen är tänkt att vara portabel med en vikt på knappt 200 gram. Föreslagna användningsområden inkluderar navigation av ändlösa nyhetsflöden, Twitter-strider och spel i webbläsaren. Sett till anslutningsmöjligheter finns en port av typen USB Type-C, dock endast för strömförsörjning. Bildsignal är istället hänvisad till skärmens Mini HDMI-port.

För närvarande ser skärmen ut att endast bli tillgänglig i Japan, där lansering sker tidigt i februari. Priset ligger på 14 800 yen, motsvarande cirka 1 200 kronor.

Skulle du ha användning för liten ultrahög skärm? Dela med dig i forumet!