Färgglad RGB-belysning har på senaste år blivit gaming-segmentets signum. Det tar nu Norsk-kinesiska webbläsaren Opera till vara på, där ett nytt samarbete med Logitech introducerar en ny finess. Det är inget mindre än stöd för Lightsync RGB från Logitech G som lagts till.

I det här fallet handlar det om specialversionen av webbläsaren, Opera GX, som släpptes i juni 2019 och sägs vara utvecklad speciellt för gamers. Nu ska alltså Opera GX kunna styra RGB-belysningen på Logitech G-produkter som har stöd för Lightsync RGB, för att ge användarna en unik surfupplevelse.

Det är lite oklart exakt vad den upplevelsen innebär, men det ska tydligen gå att anpassa RGB-effekterna baserat på till exempel att öppna en ny flik i webbläsaren, ladda ned en fil eller baserat på nätverksbelastningen. Det finns även några enklare, automatiska profiler där användare kan välja olika ljusprofiler eller animationer.

Opera upplyser i pressmedelandet även om att Opera GX kan visa en GIF på tangentbordet när användare får en avisering från Discord, Twitch, Telegram, Facebook Messenger, Twitter, Whatsapp och Instagram, men tyvärr medföljer ingen bild som visar hur det hela ska fungera i verkligheten. Opera GX är gratis att ladda ner och integrationen med Lightsync RGB ska finnas i den senaste versionen.

Vill du ha RGB till din webbläsare?