Teamgroups varumärke T-force som på den svenska marknaden kanske mest känns igen från deras extravaganta primärminneskit och SSD-enheter, där RGB-belysning och iögonfallande design har varit ledorden. Deras produktkatalog sträcker sig dock längre och nu presenteras en unik sluten vattenkylare (eng. all-in-one, AIO) som ska hjälpa till att tämja allt varmare NVME-baserade lagringsenheter.

Det slutna vattenkylningssystemet kombinerar det mer traditionella kylblocket för processor med ett extra dedikerat för SSD-enheter. Exakta mått saknas, men av bilder att döma sällskapas det av en 360 millimeter stor radiator. Därtill inkluderas tre fläktar, den sedvanliga RGB-belysningen och hela kylarpaketet får en vit skrud.

Enligt Teamgroup är produkten ett svar på det ökade effektuttag som väntas anlända med PCI-Express 5.0-enheter. Ökad effekt resulterar i en ökning av minneskontrollerns arbetstemperatur, som i sin tur ökar risken för att enheten snabbare når den punkt där arbetshastighet sänks för att undgå att ta skada.

Vid en titt på de siffror som Teamgroup visar i sin produktpresentation rör det sig om en ökning från föregående generations 12 watt till runt 14 watt med PCI-Express 5.0-enheter. Höga temperaturer är dock inte unikt för nästa generation. Även med en PCI-Express 4.0-baserad enhet som utsätts för maximal belastning uppges temperaturen på kontrollern kunna överstiga 110 °C.

För tillfället är det inte känt när Teamgroups nya kylare hittar ut på marknaden eller vad den är tänkt att kosta. Bolaget nämner inte heller huruvida de planerar sälja den i fler färgalternativ eller huruvida den kan tänkas nå Sverige.