Strax innan niotiden på torsdagsmorgonen slocknade plötsligt lyset på både SweClockers och FZ, till de morgonpigga redaktörernas och forumiternas stora fasa. Varken tårar, böner eller hot från redaktionens sida fick någon större effekt, eftersom det snabbt kunde konstateras att Modermodemet, själva hjärtat i hårddisken, inte fungerade.

Det var fruktansvärt. Jag har aldrig varit så länge utan forumet och tvingades ge mig ut på nätet i jakt på andra webbplatser med liknande innehåll och tjänster. - Anonym SweClockare

Efter tappert kämpande i telefonkö kunde det bekräftas att servrarna hos Bahnhof låg nere, men att de skulle vara tillbaka "snart". Minuterna blev till kvartar, kvartarna till timmar, innan internetsladden till slut var åter i hårddisken och allt rullade igång igen strax efter fyratiden på eftermiddagen.

Efter sju nervösa sammanbrott, snyftandes i fosterställning, hade jag inget annat val än att tvingas skriva nyheter i ett lokalt dokument. Det var väldigt traumatiskt. Det enda jag kunde tänka var, vad är nästa steg? Papper och penna? Röksignaler? DÖDEN? - Anonym redaktör, absolut inte Noelia "landmarks" Donoso Ahlström

PXL_20221208_120308362.jpg

Ledsen anonym redaktör gör sitt bästa.

Exakt vad som låg bakom strulet utreds fortfarande, men lyckligtvis klarade sig både databaser och modermodem oskadda. Nu när läget har återgått till det normala kan vi åter samlas med världens bästa community och ge varandra en tröstande och varm virtuell kram.

Saknade du SweClockers lika mycket som SweClockers saknade SweClockers?