Sony lanserade nyligen Playstation 5 Slim, en mindre modell av spelkonsolen från 2020. Skillnaden mot originalet är dock inte speciellt stor, vilket har föranlett både ett och annat skämt på Sonys bekostnad och nu även en hemmasnickrad och betydligt mindre konkurrent – Tiny Playstation 5.

Vad det handlar om är ett hemmabyggt chassi som rymmer alla de viktiga komponenterna i spelkonsolen utan att ta upp i närheten lika mycket utrymme. Bygget är gjort av Youtube-kanalen Not From Concentrate som tidigare har publicerat videor med många andra chassibyggen, ofta tillverkade med 3D-skrivare.

Tiny Playstation 5 har ett vitt hölje med stora öppningar för luftgenomströmning på ena sidan och många speciallösningar, bland annat ny kylning och laddare för två handkontroller. I en video visar Not From Concentrate alla detaljer och hur delarna tillverkades med CNC-maskin, 3D-skrivare och andra maskiner.

Trots att allt ryms i ett betydligt mindre chassi visar kanalens tester att temperaturen i systemkretsen bara är något högre än i vanliga Playstation 5, så Sony har kanske något att lära av tilltaget.