Microsoft har släppt bygge 26002 av Windows 11 i Insider-programmets Canary-kanal. Den innehåller som vanligt diverse buggfixar och små förbättringar, men också en helt ny inställning. I System -> Strömförsörjning [och batteri] har ett nytt alternativ lagts till för ett strömsparläge.

Strömsparläget offrar en del av datorns maxprestanda för att minska energiåtgången. Det är utvecklat med bärbara datorer som drivs från batteriet i åtanke, men Microsoft skriver att det fungerar även när datorn är ansluten till elnätet – inklusive på stationära datorer utan batteri. Den som helt enkelt vill minska elräkningen lite kan alltså göra det.

Förutom i Inställningar har Microsoft även lagt till funktionen i snabbinställningarna till höger i aktivitetsfältet, så att det går att snabbt slå av funktionen för att exempelvis spela ett spel och sedan slå på den igen.

Andra ändringar i bygge 26002 är optimeringar för snabbinställningar som gör dem kvickare och lägger till ett enkelt sätt att uppdatera listan över tillgängliga trådlösa nätverk, samt nya aviseringar för Microsoft-konton.