När Meta lanserade sin sociala medier-plattform Threads i somras kunde man i EU inte ladda ner och använda appen, på grund av förordningen om digitala marknader (DMA). Det innebär bland annat att det är förbjudet att blanda profiler mellan olika plattformar, så som Threads och Instagram gjort. Nu ser det dock ut som att problemen är lösta och att sociala medier-plattformen kommer lanseras i EU den 14 december.

Threads lansering tidigare i år kom lägligt, då Twitter just då hade börjat sätta begränsningar för sina användare och missnöjet växte. Sedan dess har otaliga ändringar gjorts med X, som Twitter numera heter, och har bland annat gjort att stora annonsörer så som Disney och Apple avslutat sina reklamkampanjer på plattformen. Men den försenade lanseringen för användare inom EU kan ha gjort att intresset svalnat något.

Meta har inte officiellt sagt att Threads kommer släppas i EU, utan har istället lagt upp en nedräkning på sin hemsida, som inte syns för användare utanför EU. Nedräkningen ser också nästan identisk ut med den som användes när Threads lanserades i juli.

Läs mer om Threads