Speedlink Xeox Pro Wireless Gamepad

IMG_5514.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Speedlink

Modell

Xeox Pro Wireless Gamepad

Anslutning

Trådlös (2,4 GHz USB-dongel)

Räckvidd

10 m

Batteritid

10 h (550 mAh Li-Polymer)

Tillbehör

Mini USB-kabel

Lägsta pris

Tyska Speedlink grundades 1998 och tillverkar främst tillbehör till datorer, spelkonsoler och surfplattor. Ett av företagets största fokusområden är olika typer av handkontroller, där de under årens lopp sålt över 15 miljoner enheter i Europa. Modellen vi kikar på idag, Xeox Pro Wireless Gamepad, är tänkt som ett billigare och mer finessrikt alternativ till Microsofts populära Xbox 360-kontroll.

IMG_5515.jpg
IMG_5525.jpg

Som både namnet och utseendet antyder är Speedlinks Xeox-kontroll skapad för att efterlikna Microsofts handkontroll som ursprungligen levererades med spelkonsolen Xbox 360. Detta innebär en knappuppsättning som är nästintill identisk, med två avtryckare, två bumpers, de stilbildande XABY-knapparna på kontrollens högra flank samt två analoga spakar och ett styrkors.

IMG_5517.jpg

Istället för den typiska matta plastytan har Speedlink tagit en annan väg med ett gummerat utförande som ska ge användaren ett bättre grepp om kontrollen. Därtill har företaget gröpt in spår på kontrollens baksida, vilket ytterligare ska bättra på modellens ergonomi genom att fingrarna kan vila i dessa.

IMG_5520.jpg

En finess som inte erbjuds av Microsofts originalvariant är Xeox-kontrollens rapidfunktion. Detta är i praktiken ett "autofire"-makro som tillåter användaren att göra så att någon eller alla av XABY-knapparna återupprepar sina kommandon. Funktionen aktiveras genom att hålla ner Rapid-knappen och sedan trycka på den knapp som man vill applicera återupprepning på.

IMG_5518.jpg

En annan intressant funktion återfinns på handkontrollens baksida i form av en strömställare som kan ställas i två olika lägen. Vid leverans står denna i X-läget, vilket innebär att kontrollen använder sig av API:t Xinput, det vill säga samma som Microsofts Xbox 360-kontroll. Därtill kan den ställas i D-läget, Directinput, vilket kan gynna spelare som vill använda handkontroll i äldre speltitlar.

IMG_5522.jpg

Xeox Pro Wireless Gamepad är, som namnet antyder, en trådlös handkontroll som kommunicerar via RF på 2,4 GHz-bandet. Mottagaren utgörs av en medföljande USB-dongel, och enligt Speedlink har kontrollen en räckvidd på uppemot 10 meter.

IMG_5524.jpg
IMG_5523.jpg

Speedlink har även begåvat handkontrollen med ett inbyggt Litium Polymer-batteri som laddas via en medföljande Mini USB-kabel. En full uppladdning tar tre timmar och enligt företaget ska en sådan laddning räcka för ungefär 10 timmars kontinuerlig användning.