Det märks återigen att Cooler Master har närmare 20 års erfarenhet av chassibyggande, då kvalitetskänslan och passformen är nästan overkligt polerad hos Mastercase Maker 5t – något som kanske inte är någon direkt överraskning med tanke på vår tidigare upplevelse med vaniljversionen Mastercase 5. Varesig det gäller stålstommen med tillhörande skruvhål eller de magnetbestyckade plastpanelerna på utsidan så finner vi absolut inget att klaga på.

cm_mm5t-37.jpg
cm_mm5t-38.jpg
cm_mm5t-39.jpg
cm_mm5t-40.jpg

Mastercase Maker 5t är ett väldigt lättarbetat miditowerchassi, med gott om manöverutrymme vid komponentmonteringen. Modellen har generellt väldigt slappa restriktioner, vilket innebär att i princip det mesta på marknaden får plats i chassit, däribland långa grafikkort, djupa nätaggregat och rejäla luftkylare av torntyp. Ett extra plus i kanten tilldelas de många genomdragningshålen i botten som underlättar möjligheterna att få till en städad kabeldragning.

Modulariteten hos chassit gör att det passar många olika typer av användare, där även anhängare av optiska läsare tas om hand om. Ligger fokus istället på mer ventilation och radiatormontering finns det möjlighet att möblera om bland burarna, alternativt plocka bort dessa helt, för att öppna upp flödet ytterligare. Därtill finns det numera en del roliga tillbehör att köpa till ur företagets Freeform-sortiment.

cm_mm5t-36.jpg
cm_mm5t-41.jpg

Baksidan av moderkortsplåten bjuder på gott om utrymme för kabeldragning, där ett större djup och kardborrband har tilldelats delen där merparten av de tjocka kablarna passerar. Nämnvärt är dock att denna sida kan uppfattas som stökig med tanke på att sidopanelen är tillverkad i glas. Detta stävjas till en viss del av glaspanelens tonade utförande, men petiga användare, som dessutom placerar en ljuskälla på baksidan, kan behöva lägga ner en del tid på kabeldragningen för att få till ett estetiskt tilltalande utseende.

cm_mm5t-42.jpg

Modellens integrerade fläktkontroller är simpel men funktionell och smidig. Denna driver upp till sex fläktar och styr dessa via knappen i framkant i två olika hastighetslägen. Därtill finns det möjlighet att driva och styra upp till fyra ljuskällor för den som vill piffa till insidan ytterligare med färg.

cm_mm5t-44.jpg

Den enda egentliga missen vi stöter på under monteringsfasen hör till de frontmonterade USB 3.0-portarna, där merparten av moderkorten som säljs i dagsläget endast har en sådan kontakt tillgänglig för intern inkoppling. Här hade det därför varit önskvärt med en medföljande adapter för inkoppling till en USB 2.0-kontakt, vilket hade låtit betydligt fler använda sig av samtliga USB-portar i framkant istället för att låta två stå obrukbara.

Det största problemet med modellen är inte designmässiga eller funktionella utan har snarare med prissättningen att göra. Med en rekommenderad prislapp på 2 499 kronor är modellen minst sagt dyr, och tyvärr tycker vi inte riktigt att priset reflekteras i de medföljande tillbehören – speciellt med tanke på att Freeform-delarna fortfarande är relativt dyra att komplettera med.

Sammanfattningsvis är Cooler Master Mastercase Maker 5t är bra chassi med hög kvalitetskänsla och sunda designval rent layoutmässigt – förutsatt att man kan acceptera den svulstiga prislappen.

Cooler Master Mastercase Maker 5t är ett bra chassi med hög kvalitetskänsla och ett lättarbetat inre

Fördelar

  • Imponerande kvalitetskänsla och passform

  • Flexibelt och lättarbetat inre

  • Enkel kabeldragning

  • Uppgraderingsbart

  • Integrerad fläktkontroller

  • Stilfull implementation av härdat glas

Nackdelar

  • USB 2.0-adapter kan behövas för att utnyttja samtliga portar

  • Snålt med tillbehör sett till prislappen

  • Dyrt

Pris vid publicering: 2 499 kronor
Lägsta pris: