Intel är nu inne på den tredje inkarnationen av styrkretsar för sockel 1151, där Z370-serien kommer med stöd för färska processorplattformen Coffee Lake. Tillverkaren Gigabyte laddar upp med ett kompakt moderkort i formfaktorn Mini ITX för styrkretsen Z370.

Modellen kallas Gigabyte Z370N Wifi, och kommer som namnet antyder med inbyggt trådlöst nätverk. Detta av standarden 802.11ac, i en 2 × 2-uppsättning för upp till 867 Mbps överföringshastighet. Även trådlös kommunikation via protokollet Bluetooth 4.2 står på menyn.

Vidare gäller en 24-pin samt en 8-pin ATX-kontakt för strömförsörjning, och till processorn tillhandahålls strömmatning i sex faser. Företaget slår även på stora trumman för bred minneskompatibilitet, där de två minnesplatserna ska klara moduler i upp till 4 600 MHz.

Sett till interna anslutningar återfinns fyra SATA 6,0 Gbps, en stålförstärkt PCI Express x16, USB 3.1 och USB 2.0, samt två M.2-platser med tillhörande kylfläns. Nämnvärt är att moderkortet dessutom har stöd för Intels lagringsteknologi Optane.

I/O-panelen i sin tur kommer med sju USB 3.1 (5 Gbps), varav en är av typen USB Type-C. Utöver detta finns två Ethernet-kontakter från Intel, de sedvanliga analoga in- och utgångarna för ljud som drivs av ljudkretsen ALC1220 från Realtek, en HDMI 2.0, samt anslutningar för det trådlösa nätverkets antenner.

Prismässigt väntas moderkortet hamna omkring 1 690 kronor. När Gigabyte Z370N Wifi dyker upp i lager på den svenska marknaden är ännu okänt.