Lätta spelmöss har verkligen varit på tapeten på senare tid efter att Finalmouse lanserade modellen Air58, som tack vare utstansade hål väger in på 58 gram. Det tar givetvis inte lång tid innan bolaget får konkurrens där Glorious PC Gaming Race var tidigt ute med Model O, men de båda kombattanterna får nu sällskap av Cooler Masters pekdon MM710.

Cooler-Master-MM710-4.jpg
Cooler-Master-MM710-3.jpg

Som väntat är modellen utrustad med utstansade hål, vilka är formade som bolagets logotyp för att göra det mer passande. Hålen finns på övre delen, undersidan och på vardera sida om pekdonet, för att verkligen pressa vikten så mycket som möjligt utan att påverka konstruktionens hållbarhet.

Cooler-Master-MM710-7.jpg
Cooler-Master-MM710-6.jpg
Cooler-Master-MM710-5.jpg

Under det glesa skalet är en optisk sensor från Pixart synlig, vilken har beteckningen PWM 3389 och är en högpresterande sensor med ett maximalt DPI-värde på 16 000. Genom Cooler Masters mjukvara kan det värdet dubbleras till 32 000 DPI om så skulle önskas. Sist men inte minst är huvudknapparna utrustade med brytare från välkända Omron.

► Läs allt från #computex-2019

Information som inte fanns på plats var prissättning och tillgänglighet, men bolaget hoppas att vara klara med MM710 innan årets slut.

Anser du att en mus ska vara lätt som en fjäder, eller får den gärna väga som en tegelsten om den är bekväm? Vilken mus använder du och varför? Dela med dig i kommentarsfältet!

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!