Inledning

LG_27GL850_intro_transp.png

LG Ultragear 27GL850 är en 144 Hz, Nano IPS-baserad spelskärm med adaptiv synkronisering och ett stort färgomfång som följer DCI-P3. Den här guiden går igenom hur du ställer in bilden och använder menysystemet samt LG:s mjukvara för Windows och Mac OS.

SweClockers test av Ultragear 27GL850
LG:s Mjukvara, handbok och drivrutiner finns att nå här.

lg_27GL850_guide_intro_exposure.jpg

Denna artikel produceras i samarbete med LG. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.

Det första som möter dig är menysystemet som nås snabbt via knappen på undersidan. Därefter är allting snabbnavigerat och denna guide går igenom de inställningar som finns och vad de gör, samt sammanfattar med de viktigaste inställningarna samlade på ett ställe.

lg_27gl850_info.jpg

Snabbinformationen i menyerna ger direkt besked om vad som är igång. Här finns en del användbara hjälpmedel:

  • Hertz-räknare kommer att ändra sig vid adaptiv synkronisering och kan du fungera som hjälpmedel för att se om du har en adaptiv synkronisering aktiverad eller ej. Om det fungerar som tänkt ska denna siffra ändras efter grafikkortets bildrutor per sekund, FPS.

  • Med Adaptive-Sync styr du Game Adjust-menyn

  • HDR baseras på källans signal och det är där du aktiverar HDR

  • Response Time styrs av skärmens menyer/Game Adjust

  • DAS Mode: ON är LG:s ”Dynamic Action Sync” vilket är ett läge för låg latens. Den är normalt alltid på och kan inte stängas av

Mer läsning

► Guiden till ljusstyrka på skärmar
► Guiden till ankra svart och vitt i bilden