Asus erbjuder nu garantier på mellan två och tre år för inbränning på sina OLED-skärmar. Knappt 24 timmar efter det offentliggjordes bestämde sig konkurrenten MSI att också erbjuda garanti för inbränning på sina OLED-skärmar. Det uppmärksammades på X av TFTCentral under måndagen.

OLED-skärmar har blivit ett allt mer lockande alternativ för den spelintresserade köparen, men det finns också en utbredd rädsla bland konsumenter för inbränningar. Risken för inbränningar ökar när skärmen visar statiska ikoner under långa perioder, men trots det omfattas inte fenomenet av garantin för många av OLED-skärmarna.

jonas_2.jpg

Jonas Thörnqvist, testredaktör på SweClockers

Det var LG som var först ut att erbjuda en tvåårig garanti för panelbränning på sina OLED-skärmar förra året. Jonas Thörnqvist, testredaktör på SweClockers, menar att allt fler tillverkare OLED-skärmar kommer erbjuda liknande garantier.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om någon väljer att inte erbjuda en inbränningsgaranti framöver, det blir nästan ett måste när konkurrenterna gör det, säger han.

MSI menar att skärmen måste ha en synlig skillnad i ljusstyrka på över 3,5 procent, vid ett standardiserat avvikelsetest där vitpunkten är på 50 procent. En rad inställningar som ska motverka inbränningar får varken vara avstängda eller ändrade för garantin att gälla. Vad Asus har för kriterier för deras garanti att gälla har de ännu inte meddelat.