Inlägg

Inlägg som Haglund har skrivit i forumet
Av Haglund
Skrivet av SuperSverker:

Spontant så kan gränsen vara så enkel som att de summor som du bidrar till Ryssland, indirekt stödjer krigsinsatsen i Ukraina.

Speciellt i nuläget när man fryser tillgångar och pensioner hos folk för att fortsatt stödja krigsinsatsen, så om du hittar ett sätt att skicka pengar till utvecklaren så lär han inte få behålla dem så länge, i alla fall inte som det ser ut i nuläget (som man, 17-55 år gammal)

Det handlar inte om ryssar per se, utan om landet där denne betalar skatt eller på annat sätt stödjer det. Det går att dra så långt man vill, det går att dra en rak linje mellan att köpa en billig nalle från Kina till stulna industrihemligheter från SAAB, om man känner för det.

Det är väl upp till dig själv, antingen så börjar man hitta andra alternativ eller så blundar man.

Tack men jag frågade inte dig, jag vill veta hur användaren som jag citerade resonerar.

Av Haglund
Skrivet av Tip Top:

oki visste inte att det var en rysk programerare bakom , vill man ha ryska program på systemet som det ser ut i dagsläget skulle inte tro det det, men ni som vill kör ni med den koden i fortsättningen med då med tanke på alla cyber attacker i världen från detta land , tur man inte använder det då

Haha! Ska du ta bort all programvara från dina system som ryssar utvecklat? Var drar du gränsen? Om en ryss varit med och utvecklat så ska det bort?

Av Haglund
Skrivet av macroy:

Enklast är väl att gå till restaurangen där du blivit serverad brödet och helt enkelt fråga

Ännu enklare att mejla eller ringa

Av Haglund
Skrivet av Scrollhjul:

Var det ett Benify erbjudande eller vanliga Samsung? För om man går via Benify så kan man inte logga in på ett Samsung konto utan måste handla som en gäst och kan därmed inte registrera eventuella bonuspoäng. Varför det är så har jag ingen aning om, det har gått innan men de ändrade för ett par månader sedan.

Det stod Benify uppe till höger så jag antar att det är Benify, vilket är något jag inte har ett konto hos men det gick att handla som gäst. Ok, i så fall är det dags för Samsung att se över sin shop och kassa, det är vilseledande att ha sådana fält när det inte går att registrera bonuspoäng... @Samsung verkar inte ha varit aktiv på Sweclockers sedan i mars i år, orkar man mejla och klaga? Kanske en annan gång

Skrivet av SanTeoX:

Har inget SAS Eurobonus-kort så inget jag testat.
Däremot hade jag lite andra problem. Loggade in på mitt Samsung-konto när jag skulle handla, men då blev det fel så fort jag la varan i varukorgen. Loggade ut igen så funkade det. Handlade som gäst fast med min mailadress. Vad jag inte förstår är varför det bara är nån ”Samsung med Benify”-shop som har priset, men inte på deras vanliga shop? Jag har inget Benify heller.

Edit: Scrollhjul ovan förklarade ovan scenario. Tack! 👍🙂

En annan sak, detta paket d.v.s multi saknar en av borstarna. Den har inte den här turbo-brush-borsten som skickas med i ett antal andra paket som complete och cat and dog och vad dom heter.
Så vill man ha den får man köpa till den separat.

Tack för svar och info om borsten. Hur viktig är den tror du om man som jag inte har några husdjur?

Av Haglund
Skrivet av Smygaren:

Köpte den precis, ska tydligen vara snarlik v12/v15 men den har inte alla funktioner som de modellerna har, laser och ai grejjs som automatiskt ändrar suget (typ?)

Skrivet av SanTeoX:

Beställde en jag med faktiskt. laser och ai som ändrar suget klarar jag mig utan.
Jag tittade på en Dyson V10 för att det inte skulle bli så dyrt, så om den är lik V12/V15 så bör den ju
vara bättre än V10 iaf.

Ni som beställt en, det står att man ska kunna registrera sitt SAS Eurobonus-kort för att få poäng på köpet. Var det något som ni testade och gick det för er? Det går inte för mig och deras support var riktigt goddag yxskaft. Fick höra att jag skulle testa med annan browser och till slut kontakta SAS... Suck

Av Haglund

Sill och iskall renat

Av Haglund
Skrivet av dauit:

Lite politiskt nu kanske så får se om det funkar.

Har två kollegor(äldre gubbar) som är väldigt höger samt är lite halvt konspirationsteoretiker. Har under en längre period börjat tröttna rejält på deras diskussioner och har därför försökt bemöta det med faktiskt studier/artiklar som motbevisar det, oavsett om det handlar om Covid-19, energi/el, klimat, Ukraina vs Ryssland så blir man alltid påhoppad med dom sedvanliga meningarna; dags att vakna upp, forskarna är köpta, litar inte på mainstream media, finns en gömd agenda, Deep State/illuminati osv osv. När man sedan försöker argumentera lite kring den vetenskapliga metoden och varför den faktiskt finns för att försöka motverka detta går dom tillbaka till samma punkter. När sedan försöker gå mot deras ”källor” går dom tillbaka till samma punkter.

Hur ska man egentligen göra för att tackla detta?

Att ignorera funkar inte så bra pga dom t ex pratar om det under fikat/lunchen, har försökt be dom lite snällt att inte prata om sådant hela tiden. När det t ex visat sig att det dom har pratat om inte stämmer för fem öre i efterhand viftar dom bara bort det.

Oavsett var man står i olika frågor stör jag mig på kollegor som försöker fiska i var man själv står. Låt mig vara privat, om vi hade varit nära vänner hade jag kanske delat med mig av det. Har en kollega som ville fiska i min privatekonomi, för att han verkade bli uppenbart kränkt över att jag köpt radhus. Han sa "Oj. Det har inte vi råd med", som om att han och jag skulle ha samma ekonomiska förutsättningar bara för att vi är kollegor och har samma tjänst.

Dessutom är han väldigt öppen med varenda privatärende han uträttar, ibland vill man kanske inte höra om en kollegas koloskopi. Det är som att han förväntar sig att alla andra ska vara lika transparenta som han själv

Av Haglund
Skrivet av flashen:

Är så trött på att höra om den här egoistiska narcissisten, önskar man kunde filtrera bort allt Muskigt från nyhetsflödena

Enkelt. Klicka inte på nyheter som berör herr Musk

Av Haglund

Jag hade endast köpt referens om det är betydligt billigare. Jag gissar nu då jag inte har koll på 7000-serien, men tidigare generationer referenskort hade lägre power limit än AIB-korten, vilket enligt mig suger.

Av Haglund
Skrivet av Krilon:

Den är riktigt irriterande... råkat ut för liknande att köparen har hittat en annan vara som var mer intressant och då hör av sig strax innan den ungefärliga tiden de skulle vart framme, eller den när man kommit överens om swish som betalning och idioten kommer med kontanter, och då även är jävligt ful som med flit tagit ut 2-3k mindre än vad man kommit överens om för att försöka pruta.
Eller den när de försöker pruta ner något just för de har långt att åka, som om det är mitt problem att de har lång resväg? Ska jag då sänka priset på min vara för det blir dyrt med bränslet? Skulle inte tro det...

Bästa som hänt mig var en gång just detta med kontanter, personen hade rest ca 3h enkel resa med bil och försökte pruta ner eftersom denne hade med sig för lite pengar, jag sa swisha hela beloppet eller var utan! Personen fick vända hemåt utan något köp, och ja jag HATAR kontanter!!!!!!! xD

Folk är bra fräcka alltså. Tänker bara på sig själva, inte att de orsakar problem för någon annan. Bra att du stod på dig och att snåljåpen fick lägga 6 timmar på ingenting.

Personligen har jag inget emot kontanter, men att byta betalmetod från den överenskomna bör det vara skottpengar på.

Av Haglund

Folk som inte dyker upp på avtalad tid, eller ännu värre, inte dyker upp alls. Respektlöst! Senaste exemplet:

Igår skulle en ung kvinna ha kommit för att hämta en möbel jag säljer, en kvart innan avtalad tid skriver hon dessutom "jag är framme om en kvart". Fyra minuter senare får jag detta:

"Sorry, tog fel tub haha. Kan jag komma imorgon istället?" (Tub är stockholmska för tunnelbana)

What?! Ta rätt tåg och åk tillbaka tänker jag. Men nä, det gick inte för henne. Jag har ju planerat min dag efter att någon ska komma hit och köpa möbelfanskapet. Och så gör hon inte det. Det är som när man väntar på en hemleverans som inte kommer den dag man fått information om att den ska komma, i vissa fall har man ju tagit ledigt för att vänta på det. Skithuvuden!

Av Haglund

Är det 2x16 GB RAM eller 1x16 GB RAM? Du vill ha två stickor för att få DDR i alla fall. Gällande Amazon är det lika legitimt som vilken annan butik som helst om det är Amazon som säljer och levererar varan. Detta står på produktsidan

Av Haglund

Asus TUF 6800 XT OC, 1440p@144Hz

Gav 12k för det förra sommaren Blir inte aktuellt att sälja det på många år. Dock fick jag närmare 8k för mitt gamla 5700XT i samma veva pga miningintresset som gjorde att köpet kändes "befogat"

Av Haglund

Det står via länken du skickade vilka nätaggregat som kablarna kan användas på. Endast Corsair-nätaggregat.

Det är generellt en dålig ide att blanda kablar och nätaggregat som inte hör ihop. Olyckor kan uppstå

Av Haglund

Köp en 5800X3D alt 5800X om du har en tajtare budget. AM5 är inte tillräckligt prisvärt än.

Av Haglund
Skrivet av jfri:

När det gäller en så dyr produkt så känner jag mig tveksam till att köpa begagnat

Många säljer med kvitto och garanti som finns kvar. Men jag förstår dig. Hade hellre köpt nytt men då kostar det därefter.

Av Haglund

Kan du tänka dig att köpa begagnat dyker 3080 och 3090 upp med jämna mellanrum här på Sweclockers marknad till rimliga priser.

Av Haglund
Skrivet av k4rst3n:

Ja en 5800X3D skulle jag haft i kikaren på årets BF men lyckades knipa en på Kompletts Bonanaza så nu känner jag mig rätt färdig med min build några år framöver. Men vad gör man då? Jo man börjar kolla snabbare minne och 4K-skärm istället... hur svårt ska det vara att vara nöjd någon gång? 😅

Ja ja, vi vet att du knep en 5800X3D på Kompletts Bonanza och att du är jättenöjd över det. Har väl läst dig skriva det minst fem gånger nu

Av Haglund

Har ett Asus 6800XT TUF OC som fungerar felfritt. Hur mycket mellanskillnad har du tänkt dig? Behöver skickas i så fall.

Av Haglund

Kläder och julklappar. Eventuellt en bra skaftdammsugare, något tips på bra modell?