Inlägg

Inlägg som Haglund har skrivit i forumet
Av Haglund
Skrivet av Olle P:

X3D-versionen är onödigt dyr. I princip samma pris som 5900X.

Vad vill du ha sagt med det som svar på mitt påstående? Jag talade om bästa spelprestanda som är möjlig för plattformen, inte bästa flertrådade prestandan. Den är inte onödigt dyr i jämförelse med att byta till AM5 om man redan sitter på AM4 vilket jag skrev.

Av Haglund
Skrivet av Dinkefing:

AM4 är dött och det kommer också X3D modeller till Zen 4. Problemet är att ett Zen 4 system kostar för mycket också. Dessutom är X3D-varianterna praktiskt taget inte särskilt relevant än till mycket annat än spel.

Det är tråkigt men även i amerikanska MSRP är priset satt lite för högt.

Grattis, du skrev vad jag menade men med fler ord...

Av Haglund

Finns inget skäl för gamers att köpa nya serien så länge man har ett system där man kan stoppa in en 5800X3D

Av Haglund

Jag tror inte att Webhallen i sig blivit sämre, snarare har konkurrenterna blivit bättre så att man knappt märker skillnad på vilken butik man handlar ifrån. Så länge man håller sig till de stora aktörerna märker åtminstone inte jag någon skillnad. Det är ju samma saker som erbjuds oavsett vad butiken heter, i min mening. Har jag däremot bråttom väljer jag att gå till en av Webhallens butiker för att hämta varan samma dag. Men även det är knappt ett starkt argument idag då vi i storstäder kan få leverans till dörren samma dag. Annars går jag på lägsta pris, leveransen är i min erfarenhet lika snabb överallt. Service och garantihantering tycker jag också varit likvärdig. Plus till Webhallen som har en chatt.

Sedan har väl just Webhallen ett visst nostalgi- och sentimentalt värde för oss som var med i begynnelsens tid med att köa i ett tält för att köpa senaste GTA eller spelkonsolen. Nu när man handlar på nätet spelar sådant mindre roll och då tappar Webhallen sin gamla "appeal".

Av Haglund
Skrivet av adamaszucs:

<Uppladdad bildlänk>

Tycker du att det finns något faktiskt användningsområde för att kunna vika telefonen? Annat än att ha den som en klocka som på bilden

Jag tänker att den känns som en tjock klump i byxfickan om man har den nedfälld.

Av Haglund

Hörlursställ sålt

Av Haglund

Känns som att Nvidia pudlar efter kritiken. Hade ingen sagt något hade dom säkert tyckt att det var ett fullt logiskt modellnamn

Av Haglund

Samsung Galaxy Buds Live Svart sålda

Av Haglund

SteelSeries Arctis 5 Vit och PSP sålda.

Av Haglund
Skrivet av Digiboy:

kan ge 150 kr för budsen och hämta med tanke på amazons pris för dessa just nu och att det i sep fanns för runt 380 kr helt nya.

Skickar PM

Av Haglund
Skrivet av Mattryxzin:

Psp 300 + frakt

Noterat men kommer prioritera den som kan hämta även om budet är lägre.

Av Haglund
Skrivet av §2:

Psp 200kr kan hämta imorgon efter jobbet!

Ok, skickar PM till dig.

Skrivet av PierreB:

Bjuder 350 kr för SteelSeries Arctis 5 Vit och kan hämta

Du har PM.

Av Haglund

Tangentbord, musmattor, hörlurar mm.

Hej!

Allt är i använt skick och fullt fungerande om inget annat anges, läs beskrivningen. Har varken kvitton eller kartong kvar förutom till Samsunglurarna (kartong dvs).

Säljer till högstbjudande. Pris nedan är prisidé för startbud för respektive vara. Kör budgivning till torsdag 13 oktober kl 20:00. Kan komma att släppa varor innan detta om jag är nöjd med erbjudande och köpare. Föredrar att köparen hämtar hos mig i Vasastan, Stockholm. Det kommer att prioriteras. Men jag kan även skicka mot att köparen betalar frakt samt förskottsbetalar. Swish eller kontanter.

Lägg bud i tråden och ange vilken eller vilka varor det avser.

1. Pris: 100 kr Hörlursställ i metall med gummi upptill för att hålla lurarna bättre på plats.
2. Pris: 300 kr SteelSeries Arctis 5 Vit fullt fungerande, inköpta sent 2020
3. Pris: 200 kr Playstation Portable !!!///OBS! Trasigt batteri, endast drift med kabel inkopplad\\\!!! inkl. 4 GB minne och GTA: Vice City Stories
4. Pris: 200 kr Ducky One MX Blue Vit Led Blått chassi !!!///OBS Trasig LED, fungerar i övrigt utmärkt\\\!!!
5. Pris: 350 kr Samsung Galaxy Buds Live Svart, endast använda två gånger, fullt fungerande.
6. Pris: 50 kr Noctua NF-P12, icke-PWM
7. Pris: 50 kr Deltaco gaming tangentbord med RGB, fullt fungerande
8. Pris: 50 kr Deltaco gaming mus med RGB, fullt fungerande
9. Pris: 50 kr Sweclockers QPAD musmatta 40x30 cm
10. Pris: 50 kr Steelseries musmatta 32x27 cm

Läs hela annonsen här

Av Haglund
Skrivet av superknasen:

När hände det senast att något dom påstod faktiskt stämde i verkliga scenarion

Skrivet av A1200:

Om vi bortser från att bilen behöver ha 4 hjul och fokuserar på att det utlovas dubbel prestanda vs tidigare motorgeneration. När hände det senast?

Ha! 🙂

Skrivet av meanh:

2080 till 3080?

Skrivet av SuperSverker:

Utlovas dubbel prestanda görs det väl nästan varje generation?
Verkligheten är annorlunda, och ska man se på historien så var 10xx-serien över 100% bättre än 900-serien, och om jag minns rätt var den dessutom för samma pris som föregående...

<Uppladdad bildlänk>

Min fråga vad illa ställd. Jag menade såklart när vi senast såg en faktiskt dubblering av prestanda, inte bara vad som utlovats.

Av Haglund

Om vi bortser från priset, och fokuserar på att det utlovas dubbel prestanda vs tidigare generation. När hände det senast? Om det faktiskt blir så när vi väl får tag i korten. Att lova kan alla göra

Av Haglund
Skrivet av flashen:

Sverige älskar Amerikatt så det kan gå, låter intressant tycker jag och använder själv Amazon flitigt tillsammans med prime för gratis frakt

Förklara för en oinsatt, vad är så bra med Prime, om vi talar om frakt? Som jag förstått det betalar du en abonnemangsavgift för att få "gratis" frakt (det är alltså inte gratis) bland annat? När de stora kedjorna i Sverige redan erbjuder gratis frakt i de flesta fall..? Sen kan man ju diskutera hur de kompenserar för att kunna erbjuda "gratis" frakt, men det är en annan fråga..

Av Haglund
Skrivet av anon315148:

Stämmer och jag skulle inte bry mig om YouTube hamnade bakom paywall. Skulle skada dem mer än mig. Inte skulle jag betala då heller. YouTube är inte Netflix.

Låter skumt. Finns ingen reklam i NewPipe. Hämtar via F-Droid/Foxy Droid som också är installerat i telefonen.

Jaha, jag hämtade via Google Play. Får testa senare

Av Haglund
Skrivet av anon315148:

Eller installerar NewPipe om man använder Android.

Har jag fel app? Det första som hände när jag tryckte på sökfältet i NewPipe var att reklam med en timer dök upp. Lol!

Av Haglund

Nokia 3330 med ett Budweiser-skal. Tror att året var 2001. Hade inte druckit öl då men pappa tyckte det var coolt att jag skulle ha ett sådant..

Av Haglund
Skrivet av Allexz:

Jag har historiskt vis gjort samma sak. När UAC kom till så var det det absolut värsta jag visste. Stängde av direkt. Pest som skall störa mig och idiotförklara mig varje gång jag skall göra något? Är ju IT-nörd trots allt... sånt behöver inte jag!

Sedan tog mitt intresse för linux upp och insåg rätt snart att man var tvungen att slå hela lösenordet varje gång man körde sudo (om man inte skrivet in det redan ett par minuter tidigare)

Jag undrade varför och läste på om det och bytte åsikt ganska snabbt.

UAC/Sudo är för att beskydda användaren (Eller administratören från användaren) och dessa dator/data/applikationer från tredjepartsmjukvara som försöker upprätta adminbehörigheter för att kunna infektera datorn. Samt i vissa fall så kan det vara en sista chans innan man faktiskt drar ett puckat kommando i en terminal.

Om du laddar ner ett spel från torrents t.ex och den säger "Det här spelet vill ha admin-behörigheter för att kunna starta" så är det en ganska stor hint om att något kan vara väldigt fel. Vad skall det spelet med admin-behörigheter till? Vad kan det göra med dessa behörigheterna? Kan det läsa alla mina filer? Ändra dem? Skriva nya filer till disk? Varför?

Skulle du även ha något skräp på datorn som inte blivit aktiverat än och du sitter och tittar på film och plötsligt får upp "Vill du verkligen ge programmet 'XXX.EXE' fulla admin behörigheter? Utan UAC så kördes det i bakgrunden utan att du någonsin fick veta det.

Pest? Ja
Guld värt? Ja

Efter att jag började jobba med IT så tänker jag inte ens på det längre. Är drifttekniker och blir promptad säkert in 200ggr eller mer per arbetsdag.

Addendum:
Var tidigare IT support åt farsan, nytt fel varje dag, virus, länkar, top-bars, saker som slutade fungera fanimig stup i kvarten. Värre än vilket virus som helst var han.

Slutade med att jag installerade Linux mint (windows-lik linux distro) gav honom ett standard användarkonto utan behörighet till att göra någon som helst jävla förändring på sin egen dator (mer än att spara och läsa filer och öppna installerade applikationer i princip)

Om han saknade något så installerade jag det. Har aldrig behövt supportera honom sen dess. Han kan inte förstöra datorn utan admin rättigheter

Tack för långt svar antar jag, kommer fortsätta köra som jag alltid gjort, pajar nåt får jag skylla mig själv, tror inte att vi med decennier av datorvana gör samma misstag som våra pappor vid datorn