Lanseringen av spelkonsolen Xbox One innebar även introduktionen av en ny version av Microsofts radarliknande spelkontroll Kinect. Redan innan detta gavs dock löftet om att även släppa Kinect 2.0 för persondatorer och operativsystemet Windows. Nu visar Microsoft den uppgraderade sensorenheten.

Vad som numera heter Kinect for Windows v2 är mycket lik Kinect för Xbox One. Det enda som egentligen skvallrar om att det handlar om en version för persondatorer är texten Kinect och att den karaktäristiska X-logotypen ersatts av en traditionell indikatorlampa. I övrigt är den svarta plastlådan oförändrad.

Sensorenheten ansluts till en förgreningsdosa. Denna använder i sin tur USB 3.0 för att kommunicera med den ansluta enheten. Till detta hör även extern strömförsörjning via en medföljande nätadapter.

Den nya versionen av Kinect innehåller en uppgraderad RGB-kamera med 1080p-upplösning som kan fånga 30 bilder i sekunden samt förbättrade IR-sensorer och mikrofoner. Dessutom utlovas reducerade latenser, högre bandbredd och förmågan att spåra upp till sex personer samtidigt.

Kinect for Windows v2 ska hitta ut i handeln någon gång under 2014.