Remedys senaste titel Quantum Break var under en lång tid tänkt att vara exklusivt för Xbox One, men utannonserades senare till PC under Microsofts Universal Windows Platform-satsning. På förhand var många oroliga då tidigare titlar som Gears of War: Ultimate Edition och Rise of the Tomb Raider haft prestandaproblem på plattformen.

Ett test av FZ visar att denna oro inte varit helt obefogad, då även PC-versionen av Quantum Break presterar dåligt och hela upplevelsen, från installation till spelande, kantas av problem. En påtaglig skillnad som märks är grafiken med lågupplösta texturer och ett disigt filter upplevs ligga över bilden.

De stora skillnaderna jämfört mot konsolversionen är möjligheten att använda mus och tangentbord och att spelet körs i högre bildfrekvens. Inte heller dessa fungerar som de ska i Quantum Break, exempelvis varierar bilduppdateringen kraftigt och muskontrollen upplevs som icke responsiv.

Slutligen konstateras att Windows 10-versionen dras med för många problem för att göra det värt priset på 646 kronor. Istället rekommenderas Xbox One-versionen av spelet, som både är billigare och fungerar utan större problem.