Sydkoreanska elektroniktillverkaren Samsung är en stor aktör på marknaden och tillverkar produkter av många olika slag. En av dessa är datorskärmar och nu visar de upp sina kommande modeller inom fem olika kategorier för 2016.

De typer av skärmar Samsung visar upp är nya modeller inom segmenten välvda, high definition, spel, platta och skärmar riktade mot företag och mer professionellt användande. När det kommer till välvda skärmar planerar Samsung att släppa fyra modeller där toppmodellen är Samsung CF791.

Det är en 34 tums kvantpricksskärm med bildförhållandet 21:9 och en upplösning på 3440 x 1440 pixlar. Panelen är av typen VA och har en responstid på fyra millisekunder. Skärmen kommer även fullmatad med funktioner, bland annat stöd för AMD Freesync, en uppdateringsfrekvens på 100 Hz samt stöd för High Dynamic Range, eller HDR.

Det Samsung benämner som high definition innefattar en skärm med 4K-upplösning. Denna kommer i två storlekar, 24 och 28 tum, och även dessa har stöd för AMD Freesync.

De tre skärmarna inom gamingsegmentet blir företagets första skärmar specifikt inriktade mot spel. Toppmodellen här heter CFG70 och blir den första välvda Samsung-skärmen riktad mot spelmarknaden. Specifikationsmässigt är den utrustad med en TN-panel med uppdateringsfrekvens på 144 Hz och en responstid på 1 millisekund. Även denna kommer i två utföranden, nämligen 24 och 27 tum.

Samsung CF791 planeras att släppas mot slutet av året till ett ännu okänt pris. Pris och lanseringsdatum för övriga produkter har inte tillkännagivits.