För cirka sex år sedan hamnade de två telefontillverkarna Apple och Samsung i dispyt med varandra. Detta då Apple ansåg att Samsung inkräktat på ett flertal av företagets patent i och med lanseringen av sin smarta telefon Galaxy S 4G. Apple menade att denna var lik Iphone 3GS både när det kom till design men även mjukvara i form av gränssnitt.

Detta avgjordes i domstol under 2012, där Samsung dömdes till att betala Apple motsvarande 8 miljarder kronor i skadestånd. Summan minskade dock successivt de kommande åren och slutade på cirka 3 miljarder kronor och efter en överklagan från Samsung tas nu målet upp i rätten återigen, rapporterar The Verge.

Något datum för rättegången har ännu inte satts och chansen för att de två företagen löser det sinsemellan utanför rättssalen väntas vara stor. Detta dels då en rättsprocess både kan bli långdragen och dyr och både Samsung och Apple är mitt uppe i en dispyt med Qualcomm, vilka har försökt stoppa försäljningen av Iphone i USA.

Om rättegången blir av väntas diskussionen till stor del kretsa kring hur skadeståndssumman ska räknas ut. Högsta domstolen har sedan tidigare fastställt att det inte är rimligt att basera denna på totala intäkter från försäljningen av Samsungs Galaxy S 4G.