För snart 24 år sedan lanserade Sony spelkonsolen Playstation, som med dess CD-läsare kom att revolutionera konsolmarknaden. Som en hyllning för den forna giganten som sålde i över 100 miljoner exemplar följer bolaget i Nintendos fotspår med en krympt variant av originalet.

Sony-Playstation-Classic-1.jpg
Sony-Playstation-Classic-2.jpg
Sony-Playstation-Classic-3.jpg
Sony-Playstation-Classic-4.jpg

Sonys dito heter Playstation Classic och har samma design som ursprungliga, men är 45 procent mindre och således mer i linje med den slimmade modellen PS One. På hårdvarufronten märks en HDMI-utgång och spelkonsolen levereras med två handkontroller med samma grå yttre från förr.

Likt Nintendos NES Classic Edition och SNES Classic Edition släpps även Sonys krympta variant med förinstallerade spel. Det ska handla om totalt 20 stycken, men i nuläget nämns endast fem; Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer 4, Tekken 3 och Wild Arms.

Lanseringen av Sony Playstation Classic äger rum den 3 december år 2018, exakt 24 år efter att Playstations lanserades i Japan. Spelkonsolen går att förboka i USA och Kanada från idag, när och om den dyker upp i övriga världen framgår inte. Det rekommenderade priset anges till 99,99 USD, motsvarande 1 100 kronor inklusive moms.